Romaero vinde un teren de 17 hectare din nordul Capitalei
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
ROMAERO
ROMAERO
ROMAERO a obţinut în 2020 aprobarea ANAF pentru implementarea planului de restructurare prin Ordonanţa Guvernului 6/2020, astfel că, pe lângă cei 50 de milioane de lei recuperaţi, statul român urmează să mai încaseze 77 milioane de lei pe parcursul implementării planului de restructurare din totalul datoriei istorice acumulate în ultimii zece ani.

Acest lucru a permite pentru prima oară în ultimii 12 ani, după ce ROMAERO nu a mai avut nicio datorie scadentă faţă de bugetul stat, lucru car epermite companiei să participe la toate licitaţiile publice organizate de instituţiile publice româneşti, printre care şi MapN. ROMAERO are cale liberă pentru a funcţiona în parametri optimi şi a avea fluxuri financiare continue pentru a putea fi competitivă în piaţă.

Însă ROMAERO mai are datorii istorice la BCR și Banca Transilvania iar vânzarea suprafeței va permite comapniei să scape și de aceste datorii, notează Economica.net.

"Companiile româneşti cu datorii la bugetul de stat primesc o nouă şansă la restructurare. Este o oportunitate binevenită, mai ales în contextul în care jumătate dintre companiile de impact româneşti se află în dificultate, iar această criză cu siguranţă că a sporit nevoia de restructurare. Acum este momentul optim pentru companiile cu datorii bugetare să acţioneze pentru un nou start în business şi să se redreseze. Procedura de notificare a intenţiei de a beneficia de OG6 se redeschide în intervalul 1 noiembrie 2020 - 31 martie 2021, astfel companiile cu datorii istorice acumulate la bugetul de stat mai au timp pentru a accesa o astfel de facilitate", a afirmat Adrian Lotrean, Senior Partner CIT Restructuring, o companie CITR și care se ocupă de aplicarea planului de restructurare a ROMAERO.

ROMAERO SA (ROMAERO) este cea mai mare companie de stat din industria aerospaţială şi de apărare românească, prezentă pe piată de peste o sută de ani şi care îţi desfăşoară activitatea în două domenii economice: servicii de întreţinere şi reparaţii pentru aeronave de transport civile şi militare şi respectiv producţie industrială de aerostructuri şi componente ale acestora.

CIT Restructuring a fost fondată de echipa CITR cu scopul de a oferi soluţii de restructurare şi companiilor aflate în afara procedurilor judiciare, prin soluţii personalizate, proiectate pe baza nevoilor specifice ale fiecărui business individual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel