Consumatorii casnici pot cumpăra energie electrică direct de pe bursă
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Românii pot cumpăra energie electrică direct de pe bursa de mărfuri
Românii pot cumpăra energie electrică direct de pe bursa de mărfuri
Bursa Română de Mărfuri anunță o premieră pentru consumatorul casnic de energie electrică.

Bursa Româna de Mărfuri (BRM) anunță, în contextual liberalizării pieței, lansarea platformei sale pentru selectarea furnizorilor de energie electrică de către utilizatorii finali casnici și non-casnici.

Menită să asigure concentrarea cererii și simplificarea accesului în piață, noua platforma oferă avantajele consacrate ale mecanismelor bursiere: transparență, reguli stricte de tranzacționare aplicate egal tuturor participanților, acces rapid, simplu și prietenos, eficientă, cea mai bună execuție.

Prin participarea activă cu cele mai bune oferte a celor mai importanți furnizori, precum și prin agregarea semnificativă a ordinelor de cumpărare se realizează cadrul optim de echilibrare a cererii cu oferta, condiția necesară pentru determinarea prețurilor corecte și avantajoase pentru consumatori.

Concluziile ANPC privind contractele incorecte de energie. ANRE a dat amenzi

Tranzacțiile vor avea loc săptămânal, electronic, în zilele de luni, consumatorii casnici bucurându-se de participare gratuită. Ei vor putea opta anterior licitațiilor pentru caracteristicile contractuale predefinite și vor semna noile contracte la sfârșitul sesiunilor de descoperire a prețurilor, doar în măsură în care rezultatele acestora le vor considera favorabile. 

Informații suplimentare cu privire la procedurile bursiere puse la dispoziție și la opțiunile contractuale de furnizare de energie electrică pot fi obținute de pe pagina de Internet a BRM, din pliantele de prezentare, din ghidul dedicat de tranzacționare sau telefonic, de la personalul specializat al instituției.

Concepută că un instrument de suport, dar și de educație bursieră a publicului larg, noua platformă de tranzacționare va reprezenta, în intenția inițiatorilor săi, atât un pas important în dezvoltarea pieței de retail de energie electrică din România, cât și o contribuție la rezolvarea unei probleme sociale și economice care preocupă pături largi ale populației țării, într-un moment cu îngrijorări specifice produse de diversele crize pe care societatea noastră obiectiv le traversează. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel