Romgaz vrea pe piaţa furnizării şi distribuţiei către clienţii casnici
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Ministrul Popescu se declarase, în ajung, dezamăgit de Romgaz
Ministrul Popescu se declarase, în ajung, dezamăgit de Romgaz
Romgaz urmăreşte intrarea pe segmentul de distribuţie şi furnizare de gaze către clienţii casnici şi se află în discuţii cu o firmă din sudul ţării pentru un parteneriat în acest sens, a declarat, miercuri, directorul general al companiei, Adrian Volintiru.

Aceasta după ce, marţi seara, ministrul de resort, Virgil Popescu, a afirmat că este dezamăgit că Romgaz şi Hidroelectrica nu intră pe piaţa de furnizare către clienţii casnici şi a avertizat că va lua măsuri în cazul în care nu se va schimba nimic în politica lor comercială.

"Am avut mai multe discuţii pe această temă cu domnul ministru. Încă din 2018 am avut intenţia de a intra pe această piaţă. Suntem în discuţii cu o firmă din sudul ţării, care are activităţi de distribuţie şi furnizare către clienţii casnici, pentru a activa împreună în acest sector. Avem deja o echipă care se ocupă de acest business, pe care vrem să îl creştem şi să venim cu rezultate concrete", a spus Volintiru.

El a arătat că astfel ar creşte şi valoarea companiei. "Săptămâna trecută am avut primele discuţii pentru creionarea unui proiect concret. Consider că Romgaz trebuie să facă un efort agresiv pe această piaţă", a completat şeful Romgaz.

Citește și Piața gazelor. Contract nou. Ministrul Economiei s-a orientat

Pe de altă parte, Hidroelectrica are de peste un an oferte pe piaţa clienţilor casnici. Potrivit comparatorului de pe site-ul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), compania are un preţ de 0,25630 lei pe kWh, cu 7% mai mare decât cel reglementat. Pe parcursul anului trecut, Hidroelectrica oferea clienţilor casnici energie la preţuri mai mici decât tariful reglementat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel