RUȘII scot pe piață PRIMUL VACCIN anti Covid-19
Autor: Oana Pavelescu pe 11 aug, 11:28 | Articole recomandate

Rusia în ALERTĂ! Mii de oameni s-au VACCINAT împotriva unei BOLI

Rusia vrea să aprobe în acestă săptămână noul său vaccin anti Covid-19 însă experții străini sunt îngrijorați că au fost săriți mai mulți pași în testarea medicamentului.

Noul medicament al rușilor poartă numele criptic de Gam-COVID-Vac Lyo și este dezvoltat de Institutul Epidemiologic Gamelia din Moscova, notează Der Spiegel.

Despre Gam-COVID-Vac Lyo se știe că este un vaccin vector, un concept care este utilizat de ceva vreme în cercetarea vaccinurilor.

Vaccinul are la bază viruși care nu sunt periculoși pentru oameni, așa zișii vectori. Aceștia servesc drept cărăuși au caracteristicilor genetice ale agentului patogen împotriva căruia vaccinul trebuie să lucreze. Organismul recunoaște materialul genetic ca pe unul străin ceea ce determinp formarea de anticorpi care previn infectarea.

Vaccin anti Covid-19 în România. Explicațiile lui Alexandru Rafila

În cazul vaccinului Gam-COVID-Vac Lyo, sunt folosiți ca vectori doi adenoviruși diferiți. 

Cu vaccinurile care folosesc vectori există riscul ca sistemul imunitar să lupte și împotriva acestora ceea ce ar putea conduce la efecte secundare sau ca vaccinul să nu funcționeze. 

Experții sunt îngrijorați de faptul că Rusia își asumă un risc prea mare în cursa pentru a pune pe piață primul vaccin și neglijează standardele de siguranță. De pidlă Antonio Fauci și exprimat speranța, la începutul lunii, că Rusia va testa vaccinul înainte să îl distribuie populației.

Cât de sigur este vaccinul rușilor

Rezultatele testelor clinice pe oameni nu au fost încă publicare. Se știe numai că vaccinul a fost testat pe 38 de oameni la mijlocul lunii iunie. Conform TASS, vaccinul nu a avut efecte secundate, ceea ce este puțin probabil.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele