Rușii testează vaccinul lor pe copii! Declarația unui medic
Autor: Simona Haiduc pe 04 aug, 22:30 | Articole recomandate

Este o informație oficială

Vaccinul dezvoltat de specialiștii ruși va fi testat pe copii la începutul anului viitor, undeva în lunile ianuarie-februarie, a anunțat șeful Centrului național de cercetare M. Gamaleia, Aleksandr Ghințburg, a cărui unitate va efectua respectivele experimente.

Medicul a precizat că institutul pe care îl conduce nu a făcut niciodată asemenea teste pe minori. Prin urmare, s-a format o echipă de specialiști din diferite ramuri ale pediatriei care se va ocupa de acest nou proiect. 

”În cazul copiilor, asemenea experimente nu pot avea loc decât finalizarea tuturor testelor și studiilor aferente pe adulți, adică peste circa cinci luni, odată cu finalizarea etapei a treia a programului de testare, la care vor participa peste 2500 de oameni”, a adăugat Aleksandr Ghințburg.

Venind în completare, alt medic important în Rusia, șeful Institutului de biotehnologie al Universității Secenov, Vadim Tarasov, a precizat că, înainte de a fi administrat copiilor, vaccinul va fi verificat animale tinere. 

Citește și Coronavirus. Avertismentul Chinei: Vor mai fi încă ȘAPTE

Rusia lucrează la mai multe vaccinuri, aflate în diferite faze de dezvoltare, inclusiv de testare clinică. Primul care a terminat primele două etape de experimentare pe oameni a depus documentele necesare pentru omologare oficială și urmează să intre în programul de testare în masă. 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele