Rusia a prelungit embargoul asupra produselor alimentare occidentale
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Rusia: Economia va crește cu 3,8% în 2021, iar RUBLA se va aprecia
Rusia: Economia va crește cu 3,8% în 2021, iar RUBLA se va aprecia
Preşedintele rus Vladimir Putin a decis, sâmbătă, prelungirea până la finalul lui 2021 a embargoului asupra produselor alimentare occidentale, măsură introdusă iniţial în 2014 ca răspuns la sancţiunile impuse de SUA şi de Uniunea Europeană contra Moscovei pentru rolul acesteia în criza ucraineană, relatează AFP şi EFE.

Decretul, semnat sâmbătă de şeful statului rus, extinde până la 31 decembrie 2021 interdicţia importării în Rusia a produselor alimentare provenind în principal din Uniunea Europeană.

Infotrafic: Circulație în condiții de iarnă pe acest DRUM

Aceste măsuri, luate în august 2014, se aplică majorităţii produselor alimentare provenind din ţări care sancţionează Rusia pentru anexarea peninsulei ucrainene Crimeea, în luna martie a aceluiaşi an, şi pentru sprijinul acordat separatiştilor din estul Ucrainei.

Acest embargo a fost prelungit deja de cinci ori, drept răspuns la extinderea sancţiunilor economice europene impuse Moscovei.

La finalul lunii iunie, Uniunea Europeană a decis să extindă cu şase luni sancţiunile economice contra Rusiei. UE nu recunoaşte anexarea peninsulei Crimeea de Rusia în 2014, considerată o ''încălcare a dreptului internaţional''.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel