Urmărește dezbaterea live

Rușii s-au ZBÂRLIT: Suntem ATACAȚI, ne fură SECRETELE
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Sunt supărați rău
Sunt supărați rău
Specialiștii ruși s-au zbârlit. Sunt supărați și nervoși. Pentru că, susțin ei, se înregistrează o creștere a atacurilor cibernetice asupra dezvoltatorilor de vaccinuri împotriva coronavirusului. Culmea coincidenței este că aceste lamentări vin în contextul în care marile laboratoare americane afirmă că au existat încercări din partea hackerilor ruși de a le sparge serverele pentru a ajunge la secretele serurilor pe care le produc.

Nikolai Murașov, șef adjunct al Centrului Național de Coordonare pentru Incidente Computerizate, structură creată din ordinul FSB a declarat că infractorii cibernetici străini au vrut să obțină accesul la fișierele legate de vaccinul COVID-19, dezvoltat de centrul Vektor. 

"Cu toate că mass-media străine popularizează ideea că vaccinul rus împtoriva coronavirusilui este ineficace, de la apariția lor a crescut de patru ori numărul de atacuri computerizate asupra resurselor informaționale ale dezvoltatorilor", a declarat Murașov. 

Printre altele, el a afirmat că „toate atacurile computerizate asupra unuia dintre cele mai mari centre științifice virologice și biotehnologice din Rusia, Vector, vizau accesul neautorizat la resursele informaționale ale organizației, ceea ce indică planurile de a obține tehnologia pentru crearea unui vaccin împotriva COVID-19. Centrul Vector este creatorul vaccinului coronavirus EpiVacCorona.

Citește și Rusia s-a DEZLĂNȚUIT și a lansat un val de atacuri

Potrivit lui Murashov, anul trecut principalele ținte ale hackerilor nu au fost instituțiile financiare, ca în 2019, ci structurile guvernamentale și întreprinderile industriale.

De asemenea, atacurile cibernetice au fost înregistrate prin metoda compromiterii datelor cu caracter personal; au devenit sisteme de telemedicină, care sunt populare în tratamentul la domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel