S-a descoperit băutura ce prelungește viața. E suficient un pahar pe zi
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Are darul de a feri organismul de unele afecțiuni grave
Are darul de a feri organismul de unele afecțiuni grave
Analizând toate informațiile privind starea de sănătate a două milioane de persoane din Marea Britanie și Statele Unite oamenii de știință de la University of Reading au constatat că un consum regulat de lapte este benefic pentru inimă - scade nivelul de colesterol, reducându-se, de asemenea, cu 14%, riscul bolilor coronariene. Cu alte cuvinte, laptele are, prin proprietățile lui, darul de a prelungi viața. 

Oamenii de știință au analizat informații legate de starea de sănătate a două milioane de oameni din Marea Britanie și Statele Unite. Ei au descoperit că persoanele care beau zilnic lapte au avut un risc cu 14% mai mic de a face afecțiuni coronariene.

După cum au precizat experții, laptele este un produs destul de complex și controversat. Astfel, el conține 18 din cele 20 de proteine ​​și aminoacizi esențiali, dar, în același timp, conține și grăsimi saturate.

Studiul a constatat că persoanele care consumă lapte au prezentat, în medie, niveluri mai scăzute de colesterol, dar și un indice de masă corporală mai mare și grăsime corporală. ”Ceea ce sugerează că reducerea consumului de lapte nu este un sfat și o metodă dintre cele mai indicate pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. 

Citește și În lumea aromelor: Alimentele care îţi pot distruge cariera!

În altă ordine de idei, specialiștii au apreciat că oamenii subestimează adesea efectul vitaminelor F, H și K asupra speranței de viață. Potrivit experților, aceste vitamine previn dezvoltarea bolilor cardiovasculare și reduc riscul apariției tumorilor. Vitamina K, printre altele, ajută la coagularea sângelui și previne osteoporoza.

Cea mai comună este vitamina F, care se găsește în acizii grași polinesaturați omega-3, adică în peștele gras de mare și în uleiul de semințe de in. Vitamina H se absoarbe din gălbenuș de ou, fasole, mazăre și soia; vitamina K se găsește în verdeață și legume: varză albă, conopidă și broccoli. Se găsește și în produsele lactate și în uleiul de măsline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel