S-a hotărât! Cine sunt cei care scapă de tăierea pensiilor speciale
Autor: Antonia Popescu pe 10 dec 2019 / 13:21 | Finante

Orban: Militarii sunt singură excepție de la tăierea pensiilor speciale

Ludovic Orban a declarat luni că proiectul de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale are ca singură excepție cadrele militare, nu și magistrații. Prin urmare, dacă proiectul de lege propus de PNL va fi votat în Parlament, toți beneficiarii de pensii speciale, cu excepția militarilor, vor rămâne fără pensii speciale. 


Orban: Militarii sunt singură excepție de la tăierea pensiilor speciale

De când a preluat guvernarea, la începutul lunii noiembrie, Ludovic Orban a susținut că este adeptul calcului pensiilor pe baza contributivității. Premierul își susține opinia în continuare și, mai mult decât atât, alături de colegii săi liberali, a depus în Parlament un proiect de lege care vizează eliminarea pensiilor speciale. De la acest proiect există doar o excepție, și anume cadrele militare.

Creştere cu 1% a câştigului salarial mediu nominal brut, în octombrie

"Decizia noastră este clară, noi susținem calculul pensiilor pe principiul contributivității, cu singură excepția a pensiilor de serviciu care sunt acordate cadrelor militare. Nu știu ce. Avem și noi un proiect de lege, are și USR un proiect de lege. Le cerem parlamentarilor să amendeze, dar să susțînă proiectul de lege în care să punem punct practicilor pensiilor speciale, cu excepția pensiilor de serviciu pentru militari.

Mi se pare un act de dreptate și un act corect. Le cer parlamentarilor să voteze proiectul PNL privind desființarea pensiilor speciale", a spus Ludovic Orban.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat luni că proiectul de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale are că singură excepție cadrele militare, nu și magistrații. Prin urmare, dacă proiectul de lege propus de PNL va fi votat în Parlament, toți beneficiarii de pensii speciale, cu excepția militarilor, vor rămâne fără pensii speciale. 

Te-ar putea interesa și...
Finante Vezi toate articolele