Certificate pentru situații de urgență. S-au modificat condițiile de acordare
Autor: Oana Pavelescu pe 08 mai, 20:54 | Declarația zilei

Patronatele își manifestă îngrijorarea față de capacitatea Guvernului de a aplica planul de relansare

Companiile care s-au confruntat cu probleme financiare din cauza stării de urgență în luna aprilie pot obține certificat de stare de urgență.

“Companiile care au avut efecte negative în derularea activității economice și în aprilie pot cere acest certificat. Este vorba despre cele care în martie poate nu au avut de suferit cu privire la venituri, dar care au resimțit efectele crizei în aprilie, în perioada de stare de urgență. Și ele pot cere certificat”, a declarat, vineri, șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Actul normativ adoptat de Guvern în ședința din data de 7 mai modifică articolul 3 al OUG 33/2020 privind unele măsuri fiscale și modificarea unor acte normative și art. 6, lit. a) din OUG 37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori, introducând luna aprilie se înscrie în condițiile de solicitare a Certificatului de Situație de Urgență.

Certificatul de situație de urgență poate fi folosit de companii în situații precum amânarea plății unor utilități sau chirii, eșalonarea ratelor la credite.

Certificatul pentru situații de urgență se acordă în baza declarațiilor pe propria răspundere, în cazul diminuării veniturilor sau a încasărilor cu minimum 25% în luna respectivă prin raportare la media lunilor ianuarie și februarie 2020 sau întreruperea parțială sau totală a activității ca efect al deciziilor emise de autoritățile publice competente pe perioada stării de urgență decretate, se spune în Ordonanța de urgență nr. 33/2020.

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele