Salarii majorate cu 10%. O nouă inițiativă depusă în Senat
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Lefurile vor crește în funcție de pregătirea angajatului
Lefurile vor crește în funcție de pregătirea angajatului
În Senat, prima cameră sesizată, a fost depus un proiect de lege ce propune majorarea cu 10% a salariilor cuvenite angajaților Ministerului Tineretului și Sporturilor. În expunerea lor de motive, inițiatorii demersului apreciază că respectiva măsură are darul de a stimula activitățile sportive.

Autorii propunerii consideră, de asemenea, că mărirea salariilor ar putea duce la „rezultate notabile la competiţiile de mare anvergură precum Campionatele Europene, Mondiale, cât şi la competiţia supremă a Jocurilor Olimpice”.

Se arată, totodată, că prin Legea nr.79/2018 privind aprobarea OUG 91/2017, funcţionarii publici şi personalul contractual din mai multe ministere şi din instituţiile subordate lor au beneficiat de o creștere de 15% a salariului de bază, măsură care nu s-a aplicat însă şi personalului din Sport şi Tineret, vizate fiind doar funcțiile specialitate sportivă din unităţile sportive şi din federaţiile sportive naţionale.

„Nivelul salarizării personalului Ministerului Tineretului şi Sportului, unităţilor subordonate şi federaţiilor sportive naţionale este foarte mic şi se impune recuperarea din diferenţa foarte mare a salariului aflat în plată, faţă de nivelul cuvenit pentru anul 2022, precum şi înlăturarea inechităţilor salariale între instituţiile de acelaşi rang şi care au funcţii identice/similar în organigramă”, precizează expunerea de motive.

Citește și Salarii ANAF. Cât câștigă un superior, este incredibil

Proiectul de lege va fi analizat mai întâi la Senat, dar indiferent de votul de aici, va fi supus dezbaterii Camerei Deputaților, care îl poate adopta sau respinge la votul final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...


pixel