Salarii majorate. Vor crește cu câteva sute de lei
Autor: Simona Haiduc pe 15 mai, 15:49 | Mutarea zilei

Salariile românilor sunt mult mai SCĂZUTE decât PRODUCTIVITATEA

Ministerul Afacerilor Interne a decis recalcularea salariilor pentru polițiștii care, din cauza multelor modificări ale legislației în domeniu, au veniturile mai mici comparativ cu colegii lor, deși muncesc în aceleași condiții. 

Decizia se regăsește în Ordonanța de Urgență adoptată recent de Guvern, document prin care se stabilește recalcularea și plata unor sume de bani ce nu apăreau până acum în salariile respectivilor angajați.

Ordonanța “are rolul de a recalcula drepturile salariale pentru polițiștii care au un salariu lunar mai mic decât nivelul maxim aflat în plată pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”, se arată în text.

Prin urmare, precizează, în acest context, Avocatnet, un polițist în activitate poate beneficia, în medie, de creșterea salariului lunar cu până la 400 de lei brut, în funcție de situația particulară a fiecăruia.

Citește și Majorarea salariului minim cu 1000 de lei pe economie. De când

Potrivit informațiilor MAI, de această măsură vor beneficia “aproximativ 68.000 de polițiști pentru cuantumul sporului de fidelitate, aproximativ 18.000 de agenți de poliție pentru cuantumul sporului pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior și aproximativ 6.000 de polițiști pentru cuantumul sporului de pericol deosebit”.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele