Salariile din ACEST domeniu au crescut cu 20%
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Salariile din industria HoReCa au crescut cu până la 20% faţă de 2019 susţin mai mult de jumătate dintre reprezentanţii companiilor participante la un sondaj, în unele cazuri salariile medii depăşind şi 4.000 lei, conform datelor centralizate de o platformă de recrutare online, publicate marţi.

În plus, peste o treime dintre angajatorii din HoReCa susţin că din toamnă volumul recrutărilor va creşte.

"Piaţa muncii şi-a revenit la nivelul de dinaintea pandemiei, iar în unele domenii business-urile au depăşit acest nivel. Deşi angajatorii din HoReCa întâmpină în continuare dificultăţi în recrutare, suntem optimişti că salariile şi beneficiile, dar şi reabilitarea imaginii industriei, odată cu deschiderea sa la turaţii maxime, vor atrage din nou candidaţi către acest sector", a declarat Roxana Drăghici, reprezentantul companiei de recrutare.

În ceea ce priveşte beneficiile pe care le pot obţine candidaţii din HoReCa, acestea au fost diversificate în ultimul an. Aproape 60% dintre angajatori oferă tichete de masă, 32% prime de sărbători, 24% decontează transportul şi tot atâţia oferă training-uri pentru perfecţionarea cunoştinţelor.

În plin sezon estival, angajatorii din industria HoReCa întâmpină în continuare greutăţi când vine vorba de recrutare.

Peste 85% dintre participanţii la cel mai recent sondaj derulat de eJobs precizează că recrutează în momentul de faţă, însă candidaţii întârzie să apară.

Bill Gates în LACRIMI: Pe MINE mă ÎNVINOVĂȚESC
Aproximativ 44% dintre aceştia au până la 5 poziţii deschise în acest moment, un sfert au nevoie de până la 10 noi angajaţi, iar 17% au şi 20 de posturi disponibile. Acest lucru se întâmplă cu toate că beneficiile oferite sunt din ce în ce mai diversificate, iar salariile au crescut faţă de 2019, an similar cu 2021 la nivel de nevoi de recrutare.

Conform sondajului eJobs, deficitul de forţă de muncă din HoReCa determină companiile să apeleze la importul de forţă de muncă, 23% menţionând că deja folosesc această soluţie pentru a-şi acoperi nevoile de recrutare.

"Angajatorii din România şi-au pus problema importului de angajaţi din străinătate încă de dinainte de pandemie, în special cei din HoReCa sau producţie. Deşi anul trecut recrutările angajaţilor străini au fost puse pe pauză din cauza restricţiilor impuse de pandemie, lipsa de candidaţi a determinat angajatorii să revină la această strategie", explică Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.

Principalele motive pentru care angajatorii întâmpină provocări în recrutare sunt pierderea încrederii candidaţilor în HoReCa, sector destabilizat în ultimul an şi jumătate, dar şi lipsa candidaţilor cu experienţă relevantă.

Sondajul a fost realizat în luna iulie, pe reprezentanţii a 102 companii din HoReCa, manageri generali, manageri în resurse umane, dar şi antreprenori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel