SALARIILE și PENSIILE de la BNR! Cât câștigă Mugur Isărescu
Autor: Antonia Popescu pe 27 feb, 09:52 | Cifra zilei

SALARIILE și PENSIILE de la BNR! Cât câștigă Mugur Isărescu

Salariile celor de la conducerea BNR sunt peste media celor încasate de alți directori din instituțiile de stat.

Guvernatorul Mugur Isărescu câștigă aproape 64.000 de lei. Directorii de cabinet ajung și ei la câteva zeci de mii de lei, lunar.

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, încaseaza un salariu net de 44.559 de lei, la care se adaugă indemnizația de membru al Consiliului de Administratie (CA), de 19.291 de lei. Astfel, în total, în conturi îi intră lunar aproape 64.000 de lei, potrivit A3.

Și prim-viceguvernatorul Florin Georgescu câștigă o sumă apropiată. La salariul de aproape 42.000 de lei, se adaugă indemnizația de membru în CA care este de 19.000 de lei. Totalul, în acest caz: 61.000 de lei.

La rândul lor, viceguvernatorii Leonardo Badea și Eugen Nicolaescu au salarii de 38.192 de lei și indemnizații de CA de aproape 19.000 de lei, potrivit grilei de salarizare publicată pe site-ul institutiei, scrie Ziare.com.

În plus față de salariul lunar, salariații BNR mai primesc anuali și:

Indemnizatie de vacanță - 100% din salariul net lunar;   

 Alte drepturi bănesti de maximum 1,6 salarii nete lunare;  

O sumî din fondul de participare a salariaților la profit - în funcție de cuantumul fondului constituit

În cazul salariatilor care au lucrat în Banca Natională a României mai puțin de 6 ani, fără întrerupere, anterior indeplinirii conditiilor de incetare a contractului individual de muncă, indemnizația de pensionare se acordă, diferențiat, astfel:

    5 ani - 10 salarii;

    4 ani - 8 salarii;

    3 ani - 6 salarii.

 


Cifra zilei Vezi toate articolele