Salariul minim. Premierul recunoaște că există o diferență nu foarte mare
Autor: Delia Gheață pe 08 sep, 16:34 | Declarația zilei

Premierul crede, totuși, că se va ajunge la o înțelegere

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, la Ploieşti, că încă este o diferenţă ''nu foarte mare'' între patronate şi sindicate cu privire la creşterea salariului minim, arătând că se poate ajunge la un consens în această privinţă.

"Eu am spus de fiecare dată că trebuie să fie o formulă transparentă, să ţină cont de condiţiile economice şi să fie o decizie pe care o luăm şi nu o mai schimbăm în fiecare an. Aveam două obiective în discuţia de ieri şi amândouă sunt atinse. Unu - salariul minim să nu mai fie un instrument politic şi de acord au fost şi patronatele şi sindicatele. Doi - şi aici surprinzător vă spun, propunerea creşterii salariului minim a venit în primul rând de la patronate, deci a fost uşor să cădem de acord că trebuie să crească. Aici, la procente, încă este o diferenţă nu foarte mare între patronate şi sindicate şi, bineînţeles, după ce agreăm formula care să fie folosită în fiecare an, vom adopta şi hotărârea", a spus Cîţu.

Întrebat ce procente au fost avansate, şeful Executivului a răspuns că 8% la patronate şi 10% la sindicate.

"Eu zic că putem să ne înţelegem", a concluzionat Cîţu.

Premierul Florin Cîţu consideră că Legea consumatorului vulnerabil, care a fost adoptată marţi în Parlament, ''nu este îndeajuns pentru această iarnă''.

Citește și Cîțu, mesaj de ultimă oră: Salariul minim TREBUIE să crească

"Legea consumatorului vulnerabil a fost aprobată ieri şi îmi pare bine că, după ce am insistat de o lună de zile, s-a găsit timp şi pentru Legea consumatorului vulnerabil. Este în Parlamentul României de câteva luni de zile, dar nu s-a găsit timp pentru ea. S-a votat ieri în sfârşit. Vreau să văd detaliile exacte, pentru că am înţeles că s-au schimbat puţin lucrurile acolo. Sunt resurse, dar nu ajunge. Legea consumatorului vulnerabil nu este îndeajuns pentru această iarnă. Mai sunt şi alte măsuri pe care le luăm în calcul pentru această iarnă", a afirmat şeful Executivului.


Declarația zilei Vezi toate articolele