SCANDAL în Cehia legat de vaccinuri. Unii vor să facă bani
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Intermediari care au umflat prețurile
Intermediari care au umflat prețurile
Premierul ceh Andrej Babis a susţinut că nişte intermediari privaţi au oferit vaccinuri anticoronavirus produse de AstraZeneca atunci când se discuta situaţia privind sincopele în livrarea acestui vaccin către Uniunea Europeană, a informat vineri agenţia de presă cehă CTK.

"În zilele în care AstraZeneca a refuzat să furnizeze Uniunii Europene 80 de milioane de doze de vaccin, am primit în repetate rânduri - şi nu numai noi, ci şi alţi trei prim-miniştri din Europa - oferte de vaccinuri", a declarat Babis în timpul unei dezbateri parlamentare care a avut loc joi, scrie sursa citată, preluată de EFE.

Babis le-a mai comunicat parlamentarilor cehi că această ofertă a unor intermediari privaţi s-a produs înainte ca AstraZeneca să înceapă să livreze vaccinuri în UE.

Iniţial, compania AstraZeneca intenţiona să distribuie 80 de milioane de doze de vaccin către blocul comunitar în primul trimestru al anului, însă ulterior a anunţat o scădere cu 61% a livrărilor pentru Cei 27.

Citește și Avertizare ANM. Cod galben. Ger de CRAPĂ PIETRELE

Babis a precizat că oferta a fost făcută de "un intermediar din Dubai" care a cerut un avans de 50% din preţul vaccinurilor. Premierul ceh a adăugat că a informat-o pe şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în legătură cu această ofertă.

În ultima săptămână, în Republica Cehă au sosit 40.800 de doze de vaccin AstraZeneca, din care au fost folosite 175, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii ceh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel