Secretele celor mai în vârstă miliardari: Cum ajungi la 90 de ani
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Nu fac nimic deosebit
Nu fac nimic deosebit
Oamenii de știință identifică diferiți factori ai longevității: ereditate, exerciții fizice regulate și renunțarea la fumat. Dar miliardarii au propriile lor metode. Vorbim despre secretele de sănătate ale marilor magnati.

Warren Buffett, 90 de ani
Avere: 107 miliarde de dolari

Warren Buffett este cunoscut drept un guru al investițiilor: în 2021 el se numără printre primii cinci cei  bogați oameni din lume, câștigând 17 miliarde de dolari doar din acțiunile a cinci companii.

Chiar și la bătrânețe, Buffett iubește ceea ce face. Acum câțiva ani, el a scris: „Nu pot cumpăra timp, nu pot cumpăra dragoste, dar, într-o oarecare măsură, pot face orice cu bani. De ce sar din pat în fiecare dimineață, iar la 88 de ani sunt fericit? Pentru că iubesc ceea ce fac și oamenii cu care o fac. Am doar 25 de persoane aici (la Berkshire Hathaway, n.r). Mergem împreună la baseball. Ei încearcă să-mi facă viața mai bună, iar eu, pe a lor”

Miliardarul citește mult, lectura ocupând cam 60% din timpul său zilnic. De altfel, oamenii de știință spun că acest lucru este benefic nu numai pentru dezvoltarea gândirii de afaceri, dar și pentru sănătatea mintală și inteligența emoțională. 

În plus, Buffett mănâncă precum un copil: „Am verificat datele actuale și am observat că există o rată scăzută a mortalității la copiii de șase ani. Așa că am decis să mănânc ce mănâncă și ei, este cea mai sigură cale de urmat ".

Charles Munger, 97 de ani
Avere: 2,2 miliarde de dolari

Munger este proprietarul editurii Daily Journal, vicepreședinte al Berkshire Hathaway și mâna dreaptă a lui Warren Buffett. În februarie 2021, Munger a vorbit despre regulile unei vieți lungi și fericite:

- nu invidiați, 
- nu vă supărați, 
- nu cheltuiți prea mulți bani;
- rămâneți vesel în ciuda dificultăților;
- derulați afaceri cu oameni de încredere;
- faceți ce trebuie să faceți. 

Citește și Ce se întâmplă milionul de bitcoini ai miliardarului Mircea Popescu, mort în Costa Rica

David Murdock, 98 de ani
Avere: 2,1 miliarde de dolari

Murdoch este șeful Dole Food Company, cel mai mare furnizor de fructe și legume, și al agenției imobiliare Castle & Cooke. În 2003, omul de afaceri a fondat California Health and Longevity Institute (CHLI) și speră să trăiască 125 de ani datorită unui stil de viață sănătos, al sportului și al dietei.

În 2013, într-un interviu cu Forbes, omul de afaceri a dezvăluit câteva secrete ale longevității sale. De la vârsta de 60 de ani, Murdoch urmează o dietă vegetariană. De asemenea, mănâncă aproximativ 20 de porții de fructe și legume pe zi - mai ales sub formă de smoothie. Murdoch susține că nu trebuie aruncate nici cojile de banane, nici cojile de portocale: „Orice lucru pe care îl atinge soarele ar trebui amestecat cu alimente pentru o valoare nutritivă completă”.

Magnatul evită aditivii alimentari și, mai presus de toate, caloriile inutile, precum untul, pe care-l consideră ”moartea din farfurie”. ”Nu este niciodată prea târziu să schimbi felul în care mănânci - odată ce o faci, corpul tău îți va mulțumi pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă ".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

China lansează o nouă forță de apărare cibernetică

China a anunțat crearea în cadrul armatei a unei noi...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel