Șeful OMS este ÎNGROZIT! ”Vom fi obligați să o luăm de la ZERO”
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Alertă OMS: 236.000 de europeni vor muri de COVID-19 până la 1 decembrie
Alertă OMS: 236.000 de europeni vor muri de COVID-19 până la 1 decembrie
Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Ghebreyesus, a ieșit la rampă cu o nouă declarație care dă fiori celor care, desigur, sunt dispuși nu doar să plece urechea la astfel de avertismente, dar să și conștientizeze că pandemia nu este, totuși, invenția cuiva. 

O tulpină mai periculoasă a coronavirusului poate apărea în lume, a atras atenția șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adan Ghebreyesus.

„Apar alte variante, potențial mai periculoase decât tulpina Delta, care face deja ravagii, care are consecințe devastatoare. Și cu cât există mai multe versiuni ale virusului, cu atât devine mai posibil ca una dintre ele să ajungă, la un moment dat, să ignore, pur și simplu, toate vaccinurile dezvoltate până acum. Iar în aceste condiții, vom fi, pur și simplu, obligați să o luăm de la capăt”, a spus oficialul OMS, la cea de-a 138-a sesiune a Comitetului Olimpic Internațional.

În opinia lui, pandemia poate fi oprită numai dacă un număr suficient de mare dintre locuitorii planetei se vor vaccina. Deci, până la sfârșitul acestui an, 40% dintre locuitorii fiecărei țări ar trebui să fie vaccinați, iar până la mijlocul anului următor - cel puțin 70%.

"Dacă aceste obiective sunt atinse, va fi singura modalitate prin care putem pune capăt pandemiei și restabili economia globală", a spus șeful OMS.

Citește și Ministrul Sănătății: România ar putea ajunge la 4.000 de îmbolnăviri pe zi

În timpul discursului său, Gebreyesus și-a exprimat speranța că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în condiții de siguranță pe fondul pandemiei de coronavirus. El a amintit că, în trecut, Jocurile Olimpice s-au desfășurat și în condiții de război și crize politice, dar niciodată pe fondul unei pandemii. Ghebreyesus a adăugat că, în astfel de momente, „lumea are nevoie mai mult ca oricând de o sărbătoare a speranței”.

Mutația indiană Delta a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită în martie în statul Maharashtra. Începând cu 21 iulie, această variantă a coronavirusului a fost identificată în 124 de țări. Potrivit prognozelor experților, Delta va ajunge, în următoarele luni, să devină dominantă la nivel mondiale. În același timp, OMS nu știe exact care este mecanismul răspândirii atât de rapide a acestei tulpini. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel