Șeful Pfizer, dezvăluiri SENZAȚIONALE despre vaccinul COVID-19
Autor: Delia Gheață pe 08 apr, 12:31 | Declarația zilei

Vaccinul Pfizer a fost aprobat pentru acești copii

Albert Bourla, CEO Pfizer, a dezvăluit detalii interesante legate de dezvoltarea vaccinului COVID-19, primul aprobat spre utilizare în Statele Unite. Printre altele, el clarificat care a fost rolul fostului președinte Donald Trump în grăbirea lucrurilor.

În fragmentele din interviul pe care Bourla l-a acordat pentru „The Carlos Watson Show” și care au fost publicate în exclusivitate de The Hill, șeful Pfizer a spus că Donald Trump l-a încurajat să dezvolte rapid un vaccin anti-COVID. Dar, a subliniat Bourla, președintele nu l-a obligat să facă ceva care ar fi inadecvat în ceea ce privește serul.

„În puținele ocazii când mi-a spus că trebuie să lucrăm repede, mai întâi îmi spunea că ”oamenii mor”, deci trebuie rapiditate, după care adăuga: „Firește că mă va ajuta și la alegeri, dar oamenii sunt cei mai importanți”. În replică, omul de afaceri a subliniat de fiecare dată că dezvoltarea vaccinului depinde de evoluția cercetătorilor și nu va grăbi producția acestuia în funcție de alți factori.

„Cel mai important lucru pentru mine a fost presiunea miliardelor de oameni care brusc și-au pus întreaga speranță în noi, așa ca a trebuit să facem ceva”, a spus Bourla.

Citește și Moderna a dat vestea. Cât timp PROTEJEAZĂ vaccinul

Întrebat dacă este posibilă izbucnirea, într-un viitor apropiat, să izbucnească altă pandemie precum COVID-19, așa cum susține cofondatorul Microsoft, Bill Gates, dar și doctorul Anthony Fauci, Bourla a răspuns că este un „scenariu probabil” ca lumea să vadă o altă pandemie similară cu COVID-19.

"În mod clar vor mai exista pandemii și epidemii. Următoarea pandemie sau epidemie ar trebui să găsească lumea mult mai bine pregătită, din perspectiva mea. De exemplu, în Pfizer, vedem acest lucru ca un studiu de caz, pentru cum ne putem pregăti mai bine", a spus Bourla, potrivit thehill.com.


Declarația zilei Vezi toate articolele