Șeful Pfizer, previziune optimistă despre sfârșitul pandemiei
Autor: Oana Pavelescu pe 27 sep, 12:37 | Declarația zilei

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat duminică că este de părere că viața va reveni la normal în următorul an, chiar dacă este posibil ca noi variante ale COVID-19 să continue să apară în întreaga lume.

"Sunt de acord că în decurs de un an cred că vom putea reveni la o viață normală", a declarat Bourla în timpul unei apariții la emisiunea "This Week" de la ABC News. "Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să apară și nu cred că acest lucru înseamnă că ar trebui să ne putem trăi viața fără să ne facem vaccinuri." 

Comentariile lui Bourla sunt ecoul remarcilor făcute săptămâna trecută de directorul general al Moderna, Stéphane Bancel, care a prezis că pandemia se va încheia "într-un an", scrie Business Insider.

"Dacă ne uităm la extinderea capacităților de producție la nivelul întregii industrii în ultimele șase luni, până la mijlocul anului viitor ar trebui să fie disponibile suficiente doze pentru ca toată lumea de pe acest Pământ să poată fi vaccinată", a declarat Bancel pentru ziarul elvețian Neue Zürcher Zeitung, relatează joi Reuters.

Sfârșitul pandemiei, anunțat optimist de șeful Moderna

Bancel a precizat că persoanele care nu se vor vaccina "se vor imuniza în mod natural", deoarece varianta Delta este foarte transmisibilă..,

"În acest fel, vom ajunge într-o situație similară cu cea a gripei. Poți fie să te vaccinezi și să ai o iarnă bună. Sau nu o faci și riști să te îmbolnăvești și eventual să ajungi chiar la spital", a adăugat el.

Șeful Pfizer a declarat duminică pentru George Stephanopoulos de la ABC News că, în opinia sa, COVID-19 va necesita probabil o vaccinare anuală pentru a face față variantelor care apar în întreaga lume.

"Scenariul cel mai probabil pentru mine - deoarece virusul este răspândit în întreaga lume - este că vom continua să vedem noi variante care apar și, de asemenea, vom avea vaccinuri care vor asigura imunitatea cel puțin un an", a spus el. "Cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală. Dar nu știm cu adevărat încă. Trebuie să așteptăm și să vedem datele". În România, marți, 28 septembrie, devine disponibilă a treia doză pentru cele mai expuse categorii.


Declarația zilei Vezi toate articolele