Semn rău. Investitorii miliardari se pregătesc să vândă
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Nimeni nu mai este sigur de nimic
Nimeni nu mai este sigur de nimic
Investitorii cu mulți bani anticipează pentru 2020 o scădere puternică a piețelor. Este concluzia unui sondaj realizat de banca elvețiană UBS. Majoritatea celor intervievați intenționează să vândă o parte din activele deținute.

Chestionarul s-a desfășurat din august până în octombrie, la întrebări răspunzând peste 3400 de oameni, cu portofolii de investiții de la 1 milion de dolari în sus. Mai mult de jumătate dintre repondenți (60%) și-au propus să vândă o parte din active, ceea ce reflectă, potrivit Financial Times, pesimismul investitorilor.

Pe de altă parte, circa 80% dintre participanții la sondaj cred că anul viitor va fi marcat de o creștere volalitității pe piețe. În același timp, 72% au afirmat că, în prezent, condițiile pentru investiții sunt mai dificile decât în urmă cu cinci ani. Iar 66% sunt de părere că factorul principal de influență asupra piețelor îl constituie geopolitica.

”Cele mai mari temeri ale investitorilor din întreaga lume vizează situația geopolitică, a cărui evoluție este foarte greu de pronozat”, explică experții UBS. În opinia lor, condițiile schimbătoare influențează afacerilor investitorilor și, implicit, portofoliile lor, mai mult decât factorii tradiționali care funcționează pe piețele de capital. Este ceva total diferit față de trecut.

Citește și Datoria globală a ajuns la un nou record

Aproape ficare al doilea investitor (44%) a exprimat îngrijorări legate de posibilitatea escaladării războiului comercial dintre Statele Unite și China. 37% consideră că viitoarele alegeri prezidențiale din SUA generează potențiale riscuri, iar Brexitul ridică, la rândul lui, numeroase semne de întrebare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel