Stare de urgență. Amenzi. Senatul a decis
Autor: Oana Pavelescu pe 17 iun, 07:14 | Mutarea zilei

DGPMB: Amenzi de 200.000 de lei în weekend, pentru nerespectarea măsurilor

În perioada stării de urgență autoritățile au aplicat amenzi extrem de mari pentru încălcarea interdicțiilor din acea perioadă, amenzi care acum au fost declarat neconstituționale de Curtea Constituțională a României.

Pentru a nu se bloca instanțele din cauza numărului foarte mare de cereri de anulare a acestora, senatorii au adoptat o prevedere legislativă care anulează automat toate amenzile respective.

Așadar, amenzile între 16 martie și 14 mai vor fi declarate nule astfel că cei amendați nu vor mai fi nevoiți să meargă în instanță și nici nu vor mai trebui să fie plătite respectivele amenzi.

Cât s-a achitat din amenzile de 600 milioane de lei din timpul stării de urgență

Pentru cei care deja au plătit amenzile respective, acestea vor fi restituite. Pentru ca acest lucru să se întâmple, Ministerul de Finanțe vor trebui să stabilească procedura de restituire a banilor, după ce legea va intra in vigoare.

Nu TOATE amenzile vor fi anulate. Amenzile pentru încălcarea măsurilor de izolare la domiciliu şi carantină, și nici cele aplicate pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice nu se vor anula.

Legea nu se aplică încă, aceasta trebuie să fie aprobată de Camera Deputaților și promulgată de președinte după care va trebui să fie publicată în Monitorul Oficial.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele