Serviciul de plăți Wirecard cere insolvența după ce i-au dispărut 2 miliarde de €
Autor: Oana Pavelescu pe 25 iun 2020 / 13:15 | Mutarea zilei

Deputații germani cer Guvernului să dea socoteală pentru scandalul Wirecard

Grupul german Wirecard a solicitat joi iniţierea procedurilor de insolvenţă, după ce a dezvăluit "o gaură financiară" de 2,1 miliarde de dolari în conturile sale, devenind primul membru din indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt care iese din afaceri, transmite Reuters.

Înainte de apariţia ştirii, acţiunile companiei de plăţi au fost suspendate de la tranzacţionare. Titlurile au scăzut cu aproape 90% după ce săptămâna trecută firma de audit EY a refuzat să semneze conturile pe 2019, ceea ce a dus la demisia directorului general Markus Braun.Noua conducere a decis să solicite insolvenţa la Tribunalul din Munchen "din cauza gradului ridicat de îndatorare şi a insolvenţei iminente", se arată în comunicatul Wirecard.

Orange, colaborare cu Wirecard pentru plăți cu carduri Orange MoneyCompania va analiza dacă va iniţia procedurilor de insolvenţă pentru subsidiarele sale.Compania din domeniul tehnologiei financiare (fintech) a intrat în colaps la mai puţin de doi ani de când a reuşit să fie inclusă în prestigiosul indice al celor mai importante 30 de companii din Germania. În perioada sa de gloria era evaluată la 28 de miliarde de dolari.


Mutarea zilei Vezi toate articolele