Sistemul global de taxe, depășit. Trebuie revizuit
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Tim Cook este convins că se va găsi o soluție
Tim Cook este convins că se va găsi o soluție
Toată lumea ştie că sistemul global de taxe pentru companii trebuie revizuit, a declarat directorul general al gigantului american Apple, Tim Cook, în semn de sprijin pentru modificările regulilor globale care sunt analizate în prezent.

Creşterea explozivă a unor mari companii din domeniul Internetului precum Apple a determinat Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) să demareze o reformă globală a modului în care multinaţionalele ar trebui taxate. Reformele care sunt analizate în prezent se concentrează pe practica multinaţionalelor de a-şi înregistra profiturile în ţările cu impozite mici (cum este şi cazul Irlandei, unde a vorbit luni Tim Cook, mai degrabă decât în ţările unde au cei mai mulţi clienţi.

"Cred că, logic, toată lumea ştie că trebuie revizuit. Cu siguranţă eu sunt ultima persoană care să spună că actualul sistem sau precedentul sistem era unul perfect. Sunt încrezător şi optimist că OECD va găsi o soluţie", a spus Tim Cook. "Este un know how foarte complex când vine vorba cum să taxezi o multinaţională...Vrem cu disperare să fie unul corect", a adăugat şeful Apple, după ce a primit un premiu de la o agenţie a statului irlandez responsabilă pentru atragerea companiilor străine.

Citește și Apple lucrează la un proiect secret. A format o echipă specială

Apple este una din cele mai mari multinaţionale prezente în Irlanda, cu aproximativ 6.000 de angajaţi. Atât Apple cât şi Guvernul irlandez s-au adresat justiţiei pentru a contesta o decizie a Uniunii Europene potrivit căreia Dublin-ul trebuie să recupereze de la Apple o sumă de 13 miliarde euro, în schimbul taxelor foarte mici pe care le-a plătit Irlandei timp ce mai mulţi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel