Soldații americani îi vor urmări pe ruși în aer, la sol și SUB pământ
Autor: Simona Haiduc pe 04 dec 2020 / 07:55 | Articole recomandate

Vor fi instruiți altfel

Pentagonul intenționează să-i instruiască pe militarii americani să distrugă ”țintele dificile”. Un program care se înscrie în cadrul pregătirile pentru operațiuni armate de mare complexitate împotriva unor adversari precum Rusia și China, relatează publicația The Drive.

Potrivit analiștilor americani, unele dintre subunităților trupelor speciale vor fi reorientare spre noi misiuni. ”Conducerea armatei declară că subunitățile respective vor primi echipamente deosebite și vor exersa diverse scenarii de distrugere a ”țintelor dificile”, scrie The Drive. 

Experții publicației atrag atenția că planul a fost elaborat la numai câteva luni după ce Pentagonul a solicitat bani pentru înființarea unui centru secret de pregătire, unde militarii să-și perfecționeze tacticile de atac a unor ”obiective inamice de dificultate aparte”. 

Ce înseamnă aceste ținte dificile? Ar putea fi puncte de comandă, centre de coordonare, arsenale și depozite de arme de distrugere în masă și altele. Ținte care se pot afla fie în interiorul unor clădiri bine apărate sau în buncăre subterane, adevărate fortărețe ascunse sub pământ la o adâncime mai mică sau mai mare. 

Citește și Expert militar rus, idee ȘOCANTĂ! SUA pot fi DISTRUSE

”O serie de mari potențiali adversari ai Statelor Unite, inclusiv Coreea de Nord și Iran, dar și opozanți periculoși, precum Rusia și China, preferă să folosească infrastructură subterană pentru a asigura o protecție sporită activelor de importanță critică”, explică experții The Drive.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele