Sondaj DCBusiness. Cu cât vor crește pensiile. Răspunsul SURPRIZĂ al românilor
Autor: DCBusiness Team pe 22 ian, 13:55 | Articole recomandate

Nici urmă de optimism

Cresc sau nu pensiile? Iar dacă da, cu cât? Întrebări la care românii vor răspunsuri, întrebări la care autoritățile refuză să răspundă, pentru simplul motiv că nu știu ce să spună. Oamenii ies în stradă, cerând salarii și pensii decente. DCBusiness a realizat un sondaj, invitându-i pe cititori să, aleagă din patru variante de creștere a pensiilor pe cea considerată de ei realizabilă. Rezultatul a fost surprinzător.

Cu cât credeți că vor crește pensiile în 2021? Aceasta fost întrebarea sondajului, cu patru variante de răspuns: 40%, 8%, 3% și 0%.

Iar aproape jumătate (45,0%) dintre participanții la chestionar au optat pentru ultimul răspuns, adică ZERO creștere de pensii în 2021. 

Variantă de răspuns selectată de 45,2% dintre repondenții din România și 40,0% din cei din diaspora. 

Pe locul doi s-a situat varianta a doua de răspuns, cea cu majorarea de 8%, în favoarea căreia au votat 23,3%.Interesant este că, în diaspora, această soluție a fost aleasă de 32,3% dintre cititorii DCBusiness. 

Citește și DCBusiness a trecut testul! A fost aprobat în Google News

Varianta de 3% a fost considerată drept realizabilă de 21,1% dintre repondenți, în timp ce 10,5% dintre aceștia încă mai speră că majoritatea va fi de 40%, cea prevăzută, de altfel, în Legea pensiilor. 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele