Sondaj IRES. Vor fi greve și revolte în România? Concluzia, SURPRINZĂTOARE
Autor: DCBusiness Team pe 11 ian, 18:40 | Mutarea zilei

Un sondaj efectat în primele zile ale lunii ianuarie

Cum va fi anul 2021 pentru România? Este întrebarea la care a încercat să răspundă Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) cu ajutorul românilor, rugați, printr-un sondaj de opinie, să-și spună părerea despre viitorul țării.

Unele voci susțin că anul 2021 va fi marcat de greve, revolte și proteste de stradă. Dumneavoastră ce credeți, se va întâmpla acest lucru sau nu? Răspunsurile persoanelor intervievate este cu adevărat șocant, dar reflectă o anumită stare de spirit la nivelul societății. 

Astfel, 62% dintre participanții la sondaj au răspuns afirmativ, adică da, se va întâmplă. La polul opus s-au aflat 37% dintre repondenți, în timp ce 1% nu a avut nici un punct de vedere. 

Analizând datele privind persoanele intervievate se constată că răspunsul ”Da, se va întâmpla” se regăsește la toate grupele de vârstă, cei mai pesimiști fiind cei trecuți de 65 de ani, ponderea lor în rezultatul final fiind de 74%, față de 56% în cazul categoriei de vârstă 18-35 de ani și de 64% pentru cei cu vârste de la 51 la 65 de ani.

Citește și BNR: Ce se întâmplă cu LEUL

Sondajul IRES realizat în 2021, în perioada 7-8 ianuarie, pe 1030 de respondenți, face și o comparație între guverne: pe de o parte avem Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban, pe de altă parte Guvernul PNL - USR Plus- UDMR, condus de Florin Cîțu. 


Mutarea zilei Vezi toate articolele