Nevasta unuia dintre cei mai sângeroși narcotraficanți, arestată
Autor: Antonio Grigore pe 23 feb, 10:01 | Articole recomandate

Emma Coronel Aispuro, s-a căsătorit cu Guzman de la 18 ani, în 2007, are cetățenie mexicană și americană și locuiește în Mexic

Soția șefului cartelului mexican Joaquin „El Chapo” Guzman a fost arestată și acuzată în Statele Unite pentru că a condus activitatea cartelului de droguri Sinaloa de când soțul este după gratii.

Emma Coronel Aispuro, în vârstă de 31 de ani, un participant obișnuit la procesul din SUA al soțului ei în urmă cu doi ani, unde a fost condamnat pentru trafic de droguri în Statele Unite, a fost arestată pe Aeroportul Internațional Dulles, din nordul Virginiei.

Coronel, care s-a căsătorit cu Guzman de la 18 ani, în 2007, are cetățenie mexicană și americană și locuiește în Mexic. Nu era clar de ce se afla în zona Washingtonului în momentul arestării sale.

Citește și: Un extrem de violent cartel mexican a ajuns în România VIDEO

Coronel este acuzată de Departamentul de Justiție al SUA pentru infracțiuni legate de distribuirea heroinei, cocainei, marijuanei și metamfetaminelor, precum și pentru aducerea acestora în Statele Unite. Soția lui „El Chapo” va compărea marți în fața unui tribunal federal din Washington.

Aceasta mai este suspectată că a coordonat evadarea soțului ei dintr-o închisoare mexicană în 2015, precum și o a doua tentativă din 2016, înainte ca bărbatul de 63 de ani să fie extrădat în Statele Unite.

Arestarea pare a fi doar o inițiativă americană, soția lui „El Chapo” nefiind căutată în Mexic.

Procurorii au spus că Coronel a conspirat și pentru a-și ajuta soțul, în iulie 2015, să evadeze dintr-o celulă a închisorii Altiplano, printr-un tunel lung de 1,6 kilometri.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele