SpaceX 'fură' angajați. Care sunt companiile care pierd ingineri
Autor: Ciprian Dumitrache pe 27 iul, 09:06 | IT&C

Foarte mulți angajați de la Boeing au plecat la companii mai dinamice precum Amazon și SpaceX. În compania lui Jeff Bezos lucrează aproximativ 1.100 de persoane venite de la Boeing, în timp ce Elon Musk a angajat cel puțin 200 de astfel de persoane.

 

 

 

Microsoft, Lockheed Martin și Northrop Grumman sunt sunt și ele ținta recrutărilor Spacex și Amazon.

De la începutul anului trecut, peste 3.200 de ingineri și tehnicieni au părăsit centrul de producție al Boeing din Seattle.

"Ne putem întreba dacă Boeing suferă o pierdere de personal, deoarece un număr potențial foarte mare de ingineri au părăsit compania în ultimii ani", a declarat analistul Bank of America, Ron Epstein.

Boeing își reduce personalul pe fondul pierderilor financiare record, deși, anterior, compania a crescut producția de aeronave, ceea ce a dus la vânzări record, notează Bloomberg.

Citește și: Grecia majorează salariul minim. La ce nivel sunt cele din fostul bloc comunist

Cu toate acestea, strategia nu a mai funcționat după cele două accidente aviatice în care au fost implicate  aeronave 737 MAX, care au ucis 346 de persoane. Proiectul acesta a devenit un „coșmar” pentru Boeing în ceea ce privește PR-ul. În plus, din cauza pandemiei, a scăzut puternic și cererea pentru un alt avion al companiei - Boeing 787 Dreamliner.

Cei care se alătură SpaceX sunt adesea motivați de idealism, a declarat Andrew Aldrin, directorul Institutului Spațial Aldrin din cadrul Institutului de Tehnologie din Florida. 

În cazul Amazon, motivul cel mai des întâlnit sunt banii, scrie Bloomberg. Experții Boeing din Seattle și din suburbiile sale pot primi un salariu mult mai mare la Amazon fără a fi nevoie să se mute cu familiile lor.

„Nu am avut remușcări când am părăsit Boeing în decembrie, după 35 de ani”, a spus Todd Zarfos, fost vicepreședinte al diviziei de producție de aeronave. El a subliniat că el și colegii săi au depus eforturi pentru „a asigura tranziția către o nouă generație de lideri”.


IT&C Vezi toate articolele