Spania ȘTIE cum să folosească BANII europeni. Care este planul
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Este o idee demnă de toată lauda
Este o idee demnă de toată lauda
Spania a anunţat crearea unui nou fond de capital de risc - Next Tech - care ar urma să obţină până la patru miliarde de euro pentru investiţii cu caracter public-privat, în tehnologii cum ar fi servicii de cloud, inteligenţă artificială (AI) şi blockchain, transmite Reuters.

Next Tech va sprijini startup-urile digitale şi va promova parteneriatele cu caracter public-privat în cele mai solicitate domenii, cum ar fi învăţarea automatizată, securitate cibernetică şi "Internetul obiectelor (IoT)".

Guvernul spaniol va deţine o participaţie minoritară de până la 49% în diverse companii şi proiecte digitale, investind iniţial timp de patru ani până la două miliarde de euro, a anunţat Ministerul Economiei de la Madrid.

Fondurile din partea statului vor veni din pachetul de redresare post-pandemie şi vor fi gestionate prin ICO, unul din cele mai mari programe de creditare ale Spaniei, restul de două miliarde de euro urmând să vină din investiţii private.

Spania va fi una din principalele beneficiare ale fondul european de redresare post-pandemie "NextGenerationEU", fiind una din ţările cele mai afectate de efectele pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Citește și Cîțu: Cam toate resursele din PNRR au legătură cumva cu dezvoltarea comunităților pe model "Smart City"

Recent, ministrul Economiei, Nadia Calvino, a anunţat că Spania se aşteaptă ca în următorii trei ani să primească 69,50 de miliarde de euro din fondul european de redresare post-pandemie.

Este aproape jumătate din pachetul de 140 de miliarde de euro alocat Spaniei. Aproximativ jumătate din fondurile de la UE ar urma să vină sub formă de granturi, în cadrul strategiei Bruxelles-ului de a scoate economiile europene din criza provocată de coronavirus.

Datorită stimulentelor, care vor fi direcţionate către finanţarea marilor proiecte şi a recapitalizării companiilor, economia Spaniei ar urma să ajungă la nivelul de dinaintea pandemiei până la finalul lui 2022, a declarat Calvino. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel