Sprijin pentru pensionari. Firmele, obligate să-i angajeze
Autor: Oana Pavelescu pe 02 sep, 16:09 | Mutarea zilei

Pensionarii își vor găsi mai ușor de lucru

Anumite firme ar putea fi obligate să angajeze pensionari, propune o nouă inițiativă legislativă care se află în dezbatere la Comisia de muncă a Senatului.

Atunci când ajung să se pensioneze, veniturile românilor scad drastic, pensiile pe care le încasează nefiind suficiente pentru un trai decent.

Majorarea produsă la începutul acestei luni, nu rezolvă nici pe departe nevoile reale ale acestei categorii sociale. Pensionarii devin din ce în ce mai săraci comparativ cu ceilalți membri ai societății, iar pentru o mică parte dintre ei venitul suplimentar reprezintă o reală sursa de existenta, fiind direcționat pentru acoperirea cheltuielilor de întreținere, sănătate și alimentație, se spune în expunerea de motive a inițiativei legislative.

Pensii care ar putea dispărea începând cu 2021

Astfel, conform textului noii legi, firmele care au un capital mai mare de 5.000.000 lei, vor fi obligate să angajeze pensionari cu titlul de consilieri în domeniile de activitate ale companiilor respective.

Conform noii propuneri legislative, firmele nu vor plăti contribuții sociale pentru pensionarii angajați cu contract de muncă. 

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele