Stânca din Monaco nu e stâncă. E chiar o vilă de lux FOTO VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Nu se precizează și prețul acestei locuințe
Nu se precizează și prețul acestei locuințe
  • Nu se precizează și prețul acestei locuințe
Această vilă absolut originală a fost construită la Monaco: o locuință de lux, ce respectă cele mai înalte standarde de mediu, ascunsă într-o stâncă.

Ce poate fi mai natural decât să locuiești într-o rocă? Probabil așa s-au gândit și experții companiei J.B. Pastor & Fils care s-a alăturat arhitectului Jean-Pierre Lott pentru a concepe această incredibilă vilă. Inițial, în acest colțișor situat pe bulevardul Hector Otto nu era decât roca respectivă și nici măcar un metru pătrat de spațiu pentru o casă.

Și totuși... E adevărat, stânca originală a fost spartă pentru a construi locuința, apoi refăcută cu migală, astfel încât nimic să nu trădeze că, de fapt, stânca nu mai e stâncă. De la bun început, autorii proiectului au pariat pe o casă cât se poate de ecologică. Prin urmare, pentru încălzirea interiorului s-a recurs la geotermie, precum și la panouri fotovoltaice pe acoperiș și o izolare termică dublă.

Citește și Un cinematograf mai altfel. Nu sunt scaune, dar stai relaxat FOTO

Lumina se controlează automat și, pentru a limita consumul de apă, vila dispune de un sistem de recuperare a apei de ploaie, în timp ce un alt sistem, de reciclare a apei reziduală, oferă posibilitatea de a acoperi 40% din necesarul cotidian de consum.

Materialele de construcție folosite sunt bio, iar stânca reconstruită este acoperită cu esențe tipice stâncilor mediteraneene. În ce privește garajul, el este, evident, echipat cu o bornă pentru autoturismul electric.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel