Startup-ul românesc Bob Concierge a ridicat o finanţare de 6 milioane de euro
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Contribuția la bugetul UE va crește
Contribuția la bugetul UE va crește
Startup-ul românesc Bob Concierge, care a construit un dispozitiv automatizat de vânzare de produse şi servicii pentru scările din complexele rezidenţiale, a ridicat o finanţare de 6 milioane de euro de la fondul de investiţii american NCH Capital, conform unui comunicat al companiei.

Cu această nouă rundă de finanţare de 6 milioane de euro, primită de la fondul de investiţii american NCH Capital, echipa Bob Concierge are ca obiectiv scalarea business-ului, astfel încât să devină cel mai important marketplace al serviciilor rezidenţiale din România şi din Sud-Estul Europei. Investiţiile totale în startup-ul românesc cumulează 11 milioane de euro.

În prezent, Bob Concierge operează o reţea de 64 de aparate în Bucureşti şi încă 100 în proces de instalare. Proiectul va utiliza finanţarea obţinută pentru dezvoltarea reţelei în ţară şi la nivel internaţional. Bob Concierge este un startup dezvoltat integral în România care aduce în locuinţe un mini-shop automat, cu alimente şi băuturi, complimentat cu o platforma online Uncle Bob de produse esentiale şi o gamă de servicii casnice.

Bob Concierge are implementată tehnologia "Grab and Go" unde clientul înregistrat în aplicaţia mobilă deschide mini-shop-ul şi ia orice îşi doreşte. Clientul se autentifică prin scanarea codului QR, urmând ca produsele să fie identificate de multitudinea de senzori, iar suma pentru costul produselor să fie retrasă automat din contul utilizatorului. În compartimentele pentru livrare curierii pot lăsa sau prelua un colet, iar în compartimentele speciale pentru curăţătorie, utilizatorii pot lăsa hainele pe care le vor primi înapoi spălate şi călcate.

Proiectul Bob Concierge este primul în lume de acest gen, fiind bazat pe tehnologii de tip Internet of Things şi folosind inteligenţă artificială pentru asigura un lanţ integrat complet de business, de la logistică la comercializare. Astfel, Bob Concierge îşi propune crearea unei reţele de 5.000 de aparate în România şi 50.000 de aparate în Europa în următorii ani.

Citește și A fost inventată o ALFEL DE INJECȚIE. Este ca în filmele SF, total diferită

Toate componentele hardware şi software ale soluţiilor oferite de Bob Concierge sunt dezvoltate şi produse exclusiv în România, cu echipe şi talent local.

"Puţine startup-uri în România şi Europa au curajul de a dezvolta soluţii de hardware inteligent. Noi suntem convinşi că inovaţiile bazate doar pe software sunt acum în apogeu, dar în viitor vor decădea din cauza limitărilor pe care le au. Viitorul aparţine hardware-ului automatizat dotat cu inteligenţă artificială", a declarat Mihail Gîrneţ, CEO-ul Bob Concierge.

Bob Concierge şi serviciul adiacent Uncle Bob inovează retail-ul de proximitate introducând pe piaţa din România soluţii de comercializare complet automatizate direct în complexele rezidenţiale. Bob Concierge rezolvă sarcinile zi de zi ale locatarilor şi pune la dispoziţia lor mâncare, produse alimentare şi servicii printr-un aparat complet automatizat, instalat în holurile scărilor de bloc. Clienţii Bob Concierge au posibilitatea inclusiv să recepţioneze colete fără să fie nevoiţi să aştepte curierii şi să lase hainele la curăţătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...

Adunarea generală a L’Oréal, „un start-up vechi de un secol”

Numărul unu mondial al produselor de frumusețe a...

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Google face o nouă investiție majoră într-un centru de date

Google a ales Olanda pentru noul său centru de date în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...


pixel