Urmărește dezbaterea live

Stații de încărcare rapidă. AFM aprobă proiecte de peste 31 de milioane de lei pentru câteva sute de puncte de încărcare
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a acceptat până în prezent 22 de dosare în valoare de 31,38 milioane de lei în cadrul programului privind staţiile de reîncărcare în municipii reşedinţă de judeţ.  

Potrivit unui comunicat al AFM, dosarele acceptate vizează instalarea a 172 staţii de reîncărcare cu un număr de 362 puncte de reîncărcare rapidă aferente.

Cele 22 de dosare de finanţare aprobate sunt depuse de municipiile Zalău, Piatra Neamţ, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Oradea, Baia Mare, Focşani, Satu Mare, Reşiţa, Giurgiu, Călăraşi, Slatina, Timişoara, Alba Iulia, Suceava, Galaţi, Braşov, Deva, Brăila, Constanţa şi Sibiu.

Totodată, AFM a acceptat un dosar, depus de Primăria Comunei Aita Mare din judeţul Covasna, în cadrul Programului Iluminat Public, în valoare de 287.874,40 lei. Prin acest program sunt acordate fonduri pentru modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED, precum şi achiziţionarea şi instalarea sistemelor de dimare/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiţii.

Finanţarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi, respectiv maximum 500.000 lei pentru UAT cu o populaţie de până la 4.000 locuitori şi maximum 1.000.000 lei pentru UAT cu o populaţie de peste 4.001 locuitori.

Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul: www.afm.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel