Statul român, dat în judecată de producători străini
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Iar producătorii părăsesc România
Iar producătorii părăsesc România
Industria cinematografică din România se confruntă cu o situație catastrofală. Banii promiși prin ajutorul de stat sunt blocați de mai bine de doi ani, datoria fiind deja de 153 de milioane de lei. În aceste condiții, realizatorii unor filme și seriale celebre își mută producțiile în Bulgaria sau Serbia.

Legea a fost adoptată în urmă cu trei ani, dar este complet ignorată de autorități. Acum, cineaștii cer Guvernului măsuri urgente înainte ca industria să intre în faliment. 

"Astăzi vă invităm să vă uitaţi la un mic film. Este singurul mod în care mai ştim şi putem să vă comunicăm dezastrul pe care îl toleraţi, sprijiniţi şi alimentaţi prin lipsa totală de implicare, de înţelegere a contribuţiei noastre la bunul mers al societăţii. Este singurul mod în care mai putem să vă invităm să descoperiţi ce se întâmplă în această ţară şi potenţialul care doar se surpă în faţa ochilor noştri”, au spus cineaștii. 

Iuliana Tarnovețchi, președintele Alianței Producătorilor de Film, a vorbit, în exclusivitate, la Antena 3, despre consecințele pe care le au aceste datorii asupra industriei cinematografice.

Citește și CFR Călători lansează ceva nou. Va funcționa începând din 25 iunie

Potrivit spuselor sale, ”consecințele pe termen lung, în ordinea în care se întâmplă din acest moment, sunt: statul român va fi dat în judecată și este dat în judecată de producătorii străini pentru neplata acestor datoriii, filmele nu vor mai veni în România, iar aceste investiții vor dispărea.

Consecința doi este că toți oamenii pleacă din țară și noi nu mai avem cu ce și cu cine să lucrăm și nici nu mai avem la ce să mai lucrăm”, a precizat Ternovețki pentru Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel