Steve Wozniak, cofondator Apple, dă în judecată Youtube
Autor: Oana Pavelescu pe 23 iul, 12:12 | Declarația zilei

Steve Wozniak

Cofondatorul Apple, Steve Wozniak, spune că Youtube a permis timp de luni de zile ca escrocii online să se folosească de numele și imaginea sa pentru a-și desfășura activitatea ilegală, lucru care s-a întâmplat recent și pe Twitter.

Escrocii s-au folosit de imaginile și videourile cu Wozniak, pentru a convinge utilizatorii Youtube că acesta va dona dublul sumei care va fi trimisă pe numele său în bitcoini, se spune în dosarul depus la un tribunal din California. În dosar se mai spune și că cei care au trimis bani nu au primit înapoi nimic.

Escrocii s-au folosit și de numele și imaginea lui Bill Gates și Elon Musk.

Youtube nu a avut niciun fel de reacție la solicitările repetate ale lui Steve Wozniak de a interzice filmarea, a declarat cofondatorul Apple.

Spre deosebire de Youtube, Twitter a reacționat imediat după ce conturile lui Barack Obama, Joe Biden cât și a altor nume celebre, au fost sparte de escroci pentru a cere același lucru ca și pe Youtube.

Bogații lumii în PERICOL! Piratare masivă cu criptomonede

”Youtube nu numai că nu și-a cerut scuze dar a găzduit, a promovat și a profitat din astfel de escrocherii”, a mai spus Wozniak.Steve Wozniak, împreună cu alte 17 persoane, au avut de suferit din cauza acestei escrocherii și toți cer tribunalului să ordone Youtube să retragă filmările incriminate și să avertizeze utilizatorii despre aceste înșelătorii.

Steve Wozniak, a  fondat compania Apple împreună cu Steve Jobs în 1970, dar din care s-a retras în anul 1985.

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele