Stimulent de 2.000 de lei pentru anumiți angajați
Autor: Oana Pavelescu pe 21 sep, 08:50 | Cifra zilei

Stimultente acordate pe perioada pandemiei pentru una idntre cele mai expuse categorii

Conform unei noi propuneri legislative, pandemia impune acordarea de stimulente pentru anumiți angajați care sunt foarte expuși infectării cu noul coronavirus.

Este vorba despre angajații din învățămât, respectiv personalul didactic dar și cel nedidactic care vor primi stimulentele de risc.

Salarii, schimbări. Noii indicatori pentru calcularea lefurilor

În expunerea de motive a inițiativei legislative se spune că în anul școlar 2020-2021 care se desfășoară în plină evoluție epidemiologică, ca urmare a riscului raspândirii noului coronavirus și luând act de faptul ca atât cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat sunt implicați direct în lupta cu pandemia și vor fi extrem de expuși, este necesar ca statul să acorde un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei, respectiv 1.500 de lei lunar, pe durata stării de alertă și a stării de urgență, cadrelor didactice, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat.

Noua propunere legislativă prevede ca aceste stimulente nu vor intra în baza de calcul a contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asigurătorii pentru muncă.

 

Te-ar putea interesa și...
Cifra zilei Vezi toate articolele