Strategia farmaceutică pentru Europa. Principalele direcții
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Comisia Europeană a adoptat miercuri o strategie farmaceutică pentru Europa, al cărei scop este asigurarea unor medicamente inovatoare și accesibile financiar.

Potrivit unui comunicat al CE, strategia va permite Europei să își satisfacă nevoile farmaceutice, inclusiv în perioade de criză, prin intermediul unor lanțuri de aprovizionare solide.

Strategia are patru obiective principale: asigurarea disponibilității pentru pacienți a unor medicamente accesibile financiar și abordarea nevoilor medicale nesatisfăcute (de exemplu, în domeniul rezistenței la antimicrobiene, al cancerului, al bolilor rare), sprijinirea competitivității, a inovării și a sustenabilității industriei farmaceutice, îmbunătățirea mecanismelor de pregătire și răspuns la crize și asigurarea unei voci puternice a UE pe plan mondial, prin promovarea unui nivel înalt al standardelor în materie de calitate, eficacitate și siguranță.

Medicamente compensate. Schimbări IMPORTANTE din 1 septembrie

Conform reprezentanților CE, deși strategia reprezintă mult mai mult decât un simplu instrument de răspuns la crize, ea este inspirată din răspunsul inițial la pandemia de COVID-19 și face ca sectorul farmaceutic din Europa să fie mai bine pregătit și mai rezistent.

„Pandemia cauzată de noul coronavirus a evidențiat necesitatea vitală de a consolida sistemele noastre de sănătate. Aceasta include disponibilitatea unor medicamente sigure, eficace și de înaltă calitate, la prețuri accesibile. În vremurile dificile din perspectivă economică și socială cu care se confruntă UE în prezent, strategia adoptată astăzi va asigura faptul că Europa și europenii vor continua să beneficieze de astfel de medicamente. Fac apel la statele membre și la Parlament să susțină această strategie, care va fi pusă în aplicare în următorii trei ani și ulterior”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Reprezentanții CE susțin că strategia farmaceutică pentru Europa marchează începutul unui proces: punerea sa în aplicare include o agendă ambițioasă de acțiuni legislative și nelegislative care vor fi lansate în următorii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel