Studiu Covid-19. Rasa cea mai vulnerabilă la SARS-CoV-2
Autor: Oana Pavelescu pe 13 aug, 13:14 | Mutarea zilei

Cel mai amplu studiu de până acum are rezultate surprinzătoare

Un amplu studiu efectuat în Marea Britanie pe 100.000 de persoane, despre care guvernul de la Londra spune că este cel mai mare de până la această oră, a scos la iveală informații șocante despre noul coronavirus.

Una dintre concluziile cele mai surprinzătoare este că 3,4 milioane de oameni, respectiv 6% din populația Marii Britanii a contractat Covid-19, notează Bloomberg.

În Londra, 13% din populație prezintă anticorpii la SARS-CoV-2 în timp de în sud-vestul angliei mai puțin de 3% au anticorpii.

Populațiile de negrii și asiaticii cât și alte minorități etnice, lucrători din sănătate și oameni locuind în familii mari se numără printre cei care prezintă cel mai mare risc de îmbolnăvire.

Cercetarea a implicat în studiu 100.000 de oameni care s-au testat singuri acasă între 20 iunie ți 13 iulie.

Reprezentanții guvernului britanic susțin că nu există dovezi clare că anticorpii asigură imunitatea.

Vaccinul rusesc anticoronavirus este un "cocktail MOLOTOV". Ce spun experții

Pe de altă parte acest studiu este important pentru că în funcție de rezultatele acestuia oficialii de la Londra vor lua următoarele decizii legate de carantinare și interdicții. 

Alte rezultate ale studiului

Printre cei care prezintă cel mai mare risc de îmbolnăvire sunt îngrijitorii la domiciliu (16%) și lucrătorii din sănătate (12%).

17% dintre cei din rasa neagră și 12% dintre asiatici s-au infectat. 

Populațiile din cele mai sărare zone din Anglia aveau nivel de anticorpi mai mare decât cei din zonele mai bogate.

Rezultatele arată că unul din trei oameni cu anticorpi nu a prezentat niciun simptom, fapt  care a fost observat preponderent la cei cu vârsta de peste 65 de ani.

Studiul va fi repetat în toamnă când vor fi testați 200.000 de oameni.

”Studiul la scară largă a anticorpilor este crucial în procesul de înțelegere a modului în care virusul se răspândește și care din grupurile de populație sunt cele mai vulnerabile”, a explicat ministrul britanic al Sănătății, Edward Argar.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele