Studiu Harvard. Ce trebuie să faci pentru a trăi mai mult
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Totul a fost calculat și stabilit
Totul a fost calculat și stabilit
Oamenii de știință de la Harvard Medical School și T.H. Chan School of Public Health au calculat câte fructe și legume trebuir zilnic consumate pentru a reduce riscul unui deces prematur. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Circulation.

La studiu au participat peste 100.000 de persoane, ale căror date referitoare la alimentație au fost colectate la fiecare 2-4 ani timp de 30 de ani. În plus, cercetătorii au inclus date privind consumul de fructe și legume și rata de mortalitate estimată pe baza a 26 de studii din 29 de țări din America, Europa, Asia, Africa și Australia.

Rezultatele studiului au arătat că un consumul zilnic de fructe și legume reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și cancer, principalele cauze ale decesului prematur. Potrivit oamenilor de știință, norma zilnică este de cinci porții de fructe și legume pe zi, în timp ce raportul dintre fructe și legume ar trebui să fie de 2 la 3.

„Această combinație este probabil cea mai benefică în ceea ce privește prevenirea bolilor cronice grave și este relativ accesibilă pentru publicul larg”, a declarat autorul studiului, medicul Don Wan al Harvard Medical School. O astfel de cantitate de legume și fructe, conform experților, reduce riscul de cancer cu 10%, boli cardiovasculare - cu 12%, boli respiratorii - cu 35% și riscul de deces, indiferent de cauză - cu 13 %.

Citește și Vaccinul Pfizer și tulpina braziliană. Vești EXTRAORDINARE

Totuși, nu toate fructele și legumele sunt, potrivit oamenilor de știință, la fel de sănătoase. Astfel, legumele cu amidon, precum cartofii, mazărea și porumbul, alături de sucurile de fructe nu scad riscul de deces sau de boli cronice specifice. Legumele cu frunze verzi (spanac, rucola și varză de Bruxelles) și fructele și legumele bogate în betacaroten și vitamina C (citrice, caise, pepeni și morcovi) sunt cele mai benefice pentru organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel