SUA amenință Rusia, Moscova testează o nouă RACHETĂ
Autor: Simona Haiduc pe 29 oct 2020 / 14:24 | Articole recomandate

Rușii spun că o rachetă nouă, dar nu intră în detalii

La o zi după ce consilierul președintelui Statelor Unite pe probleme de securitate națională, Robert O'Brian a avertizat Kremlinul că, pentru descurajarea Rusiei, Washingtonul este pregătit să desfășoare în Europa rachete hipersonice, Moscova a testat o nouă rachetă din sistemul de apărare antiaeriană.

”După o serie de teste reușite, noul sistem antirachetă a confirmat așptetările constructorilor și ale militarilor: noua armă și-a îndeplinit, fără probleme, misiunea, distrugând ținta convențională cu precizia stabilită”, a anunțat general-maiorul Serghei Grabciuk, comandant al unității de apărare antirachetă a Forțelor Aerospațiale ale Rusiei. 

Oficialul nu a intrat în detalii privind caracteristice tehnice și tactice ale noii rachete, mulțumindu-se să spună că ultimul test din programul de verificare s-a desfășurat pe poligolul Sara-Șagan, din Kazahstan. 

În ajun, consilierul președintelui american, Dondal Trump, pe probleme de seuritate națională, Robert O'Brian, a anunțat că, dacă situația o va impune, SUA vor desfășura pe teritoriul Europei rachete hipersonice pentru a tăia pofta Kremlinului de a se juca de-a războiul. 

Citește și Rușii au învățat să doboare cele MAI PERICULOASE rachete

”Dezvoltăm arme hipersonice, transportoare pentru rachete balistice. Vom desfășura astfel de arme în Europa pentru a descuraja, la nevoie, Rusia”, a avertizat oficialul american. 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele