SUA către NATO: Iată arma PERFECTĂ împotriva Rusiei
Autor: Simona Haiduc pe 25 oct 2020 / 16:24 | Articole recomandate

Concluzia aparține experților corporației americane RAND

Ținând cont de tehnologia avansată folosită, avioanele de luptă din generația cinci F-35 Lightning II, puțin vizibile și echipate cu diferiți senzori, reprezintă arma perfectă împotriva Rusiei, fiind unicul avion capabil să facă față unui prim contact cu trupele rusești, în cazul unui eventual conflict în Europa, susține RAND Corporation (Research ANd Development) într-un raport citat de publicația Defense News.

Din materialele prezentate reiese că respectiva armă va deveni, în viitorul apropiat, principalul avion de luptă în Europa. ”În condițiile unui conflict major cu Rusia, posibilitățile NATO vor spori considerabil odată cu apariția, începând cu acest an, a sute de avioane de luptă din generația cinci”, afirmă experții RAND. 

Autorii raportului precizează că avioanele de luptă din generația cinci pot străpunge sistemele rusești de apărare antiaeriană, ”contribuind în mod decisiv la succesul operațiunii încă din primele ore ale operațiunii”. 

Conform RAND, un astfel de conflict poate izbucni dacă Moscova va folosi dezechilibrul regional de forțe, încercând să ”ocupe o parte din teritoriul NATO”. 

Citește și Noul război rece cu China. Oficial GERMAN știe ce trebuie făcut

În context, experții corporației americane atrag atenția asupra faptului că posibilitățile de a depăși apărarea antiaeriană a Rusiei sunt limitate în cazul țărilor, precum Germania și Franța, ale căror forțe aeriene nu dispun de aparate performante din generația cinci. 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele