Asasinarea lui Kashoggi. Încep să curgă sancțiunile împotriva Arabiei Saudite
Autor: Oana Pavelescu pe 26 feb, 22:15 | Articole recomandate

Mohammed bin Salman Al Saud

Administrația SUA impune sancțiuni asupra a 76 de oficiali saudiți cărora le-au fost suspendatele vizele, în legătură cu asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Americanii vor impune mai multe sancțiuni Arabiei Saudite în lumina recentelor dezvăluiri făcute de raportul CIA.

Secretarul de stat american Antony Blinken adeclarat că: "Pentru început, Departamentul de Stat al SUA a luat măsuri <...> pentru a impune restricții de viză împotriva a 76 de cetățeni saudiți, despre care se crede că au amenințat disidenții din străinătate și care au fost implicați în asasinarea lui Jamal Khashoggi, și nu numai".

În plus, administrația SUA „anunță măsuri suplimentare pentru a consolida condamnarea internațională a infracțiunii și pentru a respinge acele guverne care operează în afara granițelor lor” pentru a amenința și ataca jurnaliștii și presupușii disidenți, a spus Blinken.

Citește și: Raport CIA: Mohammed bin Salman a aprobat asasinarea lui Jamal Khashoggi

Sancțiuni financiare

Departamentul Trezoreriei SUA a impus vineri sancțiuni în temeiul Legii Magnitsky împotriva fostului șef adjunct al Serviciului General de Informații din Arabia Saudită, generalul Ahmed Asiri, care este cel mai apropiat asistent de prințul moștenitor al Regatului Mohammed bin Salman Al Saud.

Lista neagră include, de asemenea, o unitate de elită a Gărzii Naționale, care păzește și raportează direct prințului moștenitor. 


Articole recomandate Vezi toate articolele