SUA limitează exportul de software pentru inteligență artificială
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O măsură de protecție
O măsură de protecție
Administrația președintelui american Donald Trump a luat măsuri pentru a limita exporturile de software pentru inteligență artificială ca parte din politica sa de păstrare a tehnologiilor sensibile departe de puteri rivale în domeniu precum China.

Sub o nouă regulă ce va intra în vigoare luni, 6 ianuarie, companiile din Statele Unite care exportă anumite tipuri de softuri pentru imagistică geospațială vor trebui să obțină o licență pentre a le comercializa către alte țări. Excepție fac livrările către Canada.

„Vor să împiedice companiile americane de la a-i mai ajuta pe chinezi să dezvolte produse de inteligență artificială care ar putea să fie folosite în scopuri militare”, a explicat James Lewis, expert în tehnologie la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS) din Washington.

Citește și Chinezii nu mai au scăpare. Nu se mai pot ascunde nicăieri

Regula va fi cel mai probabil bine primită în industrie, a spus Lewis, pentru că firmele se așteptau la limitări mai stricte pentru exporturile de hardware și software. Măsura se aplică în cazul tipurilor de software care ar putea fi utilizate ca senzori, drone și sateliți pentru a automatiza sau identifica militarii sau civilii, a adăugat Lewis.

Măsurile vor fi în primă fază finalizate de Departamentul american pentru Comerț sub mandatul unei legi din 2018, care a responsabilizat agenția cu întemeierea unor reguli pentru reglementarea exporturilor de tehnologie către China, din motive economice și de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel