SUA: Rămânem profund preocupaţi de intoleranţa Moscovei față de libertatea de exprimare
Autor: Antonia Popescu pe 27 feb, 17:46 | Articole recomandate

n tribunal rus a condamnat marţi platforma chineză TikTok la plata unei amenzi de 2,6 milioane de ruble (circa 29.000 euro).

SUA s-au declarat sâmbătă 'profund preocupate' de 'intoleranţa în creştere' a autorităţilor de la Moscova faţă de libertatea de exprimare, o luare de poziţie ce survine în contextul împlinirii a şase ani de la asasinarea lui Boris Nemţov, unul din principalii opozanţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, transmite AFP.

'Cei care îşi apără libertăţile şi democraţia în Rusia continuă să fie ţinta unor atacuri şi asasinate. Poporul rus merită mai mult', a afirmat secretarul de stat Antony Blinken, într-un comunicat.Nemţov, care a jucat un rol important în opoziţia faţă de Vladimir Putin şi a fost vicepremier în timpul lui Boris Elţin, a fost împuşcat mortal pe un pod în apropiere de Kremlin, la 27 februarie 2015.

Orban, despre decontarea transportului școlar

Potrivit Washingtonului, Nemţov 'şi-a dedicat viaţa construirii unei Rusii libere şi democratice'.'Rămânem profund preocupaţi de intoleranţa în creştere a guvernului rus faţă de orice formă de exprimare independentă', a mai arătat Blinken.Câteva mii de ruşi s-au adunat sâmbătă în centrul Moscovei în memoria lui Boris Nemţov, la comemorare luând parte inclusiv mai mulţi ambasadori ai ţărilor din Uniunea Europeană.Fundaţia Boris Nemţov a anunţat, tot sâmbătă, că premiul său anual pentru curaj civic îi va reveni în acest an disidentului Aleksei Navalnîi, pentru apărarea valorilor democratice din Rusia.


Articole recomandate Vezi toate articolele