SUA vs Rusia. Fără AVERTIZĂRI. Washingtonul va ATACA direct
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Rusia ar trebui să înțeleagă că așa nu mai merge
Rusia ar trebui să înțeleagă că așa nu mai merge
Nu a trecut nici o săptămână de la prima întâlnire dintre prședinții Statelor Unite și Rusiei, Joe Biden și Vladimir Putin, iar Administrația SUA a anunțat că nu va avertiza în prealabil Moscova Rusă care vor fi măsurile de răspuns în cazul unor noi atacuri cibernetice împotriva companiilor și structurilor americane.

"Nu informăm în prealabil despre atacurile pe care intenționăm să le lansăm", a spus Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, întrebată fiind de jurnaliști care este motivul pentru care președintele Biden nu a informat partea rusă ce măsuri concrete ar lua Washingtonul în cazul unor noi atacuri cibernetice din Rusia.

Psaki a explicat că, predând Kremlinului lista sectoarelor de activitate împotriva cărora SUA nu vor tolera atacuri cibernetice, partea americană a dat clar de înțeles în ce circumstanțe ne ”rezervăm dreptul de a riposta” fără o avertizare prealabilă.

Săptămâna trecută, Bloomberg a anunțat că lista sectoarelor cheie care nu ar trebui să fie supuse atacurilor cibernetice, pe care Biden i-a dat-o lui Putin, include, în special, industria de apărare, energia și instituțiile financiare.

Citește și Ucraina avertizează Rusia: Gândiți, înainte să acționați

Potrivit jurnalistei Jennifer Jacobs, acreditată la Casa Albă, lista cuprinde 16 puncte, printre care industria chimică, obiective comerciale, comunicațiile, industriile de importanță vitală, barajele, serviciile de sănătate și de urgență, agricultura / alimentația, tehnologia informației, instalațiile nucleare, agențiile guvernamentale, transporturile și unitățile de alimentare cu apă.

Anterior, liderul republicanilor din Camera Reprezentanților SUA, Kevin McCarthy, a spus că toată infrastructura americană ar trebui să fie pe listă. "Ce lipsește pe listă? Întreaga infrastructură americană trebuie să nu fie la îndemâna atacurilor cibernetice", a scris pe Twitter McCarthy.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel