Tandemul Koutras/Katsias, aproape de preluarea portofoliului de lucrări în derulare din România, de peste 1 miliard euro
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Tandemul Koutras/Katsias, aproape de preluarea portofoliului de lucrări în derulare din România, de peste 1 miliard euro
Tandemul Koutras/Katsias, aproape de preluarea portofoliului de lucrări în derulare din România, de peste 1 miliard euro
Schimbări importante în cadrul acționariatului Ellaktor Grecia, companie mamă a firmei de construcții AKTOR. Grecii de la Ellaktor ( Aktor) au un nou acționar, olandez, REGGEBORGH, care în cadrul Adunarii Generale din 27 ianuarie 2021 a reușit să înlocuiască managementul de la acel moment cu un nou board, al cărui Președinte este dl George Mylonogiannis și CEO dl Aris Xenofos.

În mod automat, ulterior a fost schimbat și boardul companiei de construcții AKTOR, prezenta în România din anii 2000, companie ce în prezent are contractate lucrări în cadrul CNAIR și CFR de peste 1 miliard de euro.

Noii executivi ai companiei Aktor Grecia sunt dl Christos Panagiotopoulos Presedinte si CEO dl George Kotoulas.

Însă din informațiile apărute în presa greacă, conform site ului radar.gr, se pare că trecutul bântuie compania Aktor în ciuda noului acționar olandez care ar trebui să aducă speranțe pentru un viitor mai bun al companiei Aktor.

Rusia este PREGĂTITĂ! A făcut marele ANUNȚ

Astfel, fostul acționar al Aktor, dl Dimitris Koutras (foto 1), a vizitat zilele trecute sediul din Atena, unde și-a salutat vechii angajați și a discutat cu fostul său asociat dl Leonidas Bobolas, care a votat de partea noului acționar olandez în 27 Ianuarie, preluarea companiei Aktor de către dânsul, în mod direct sau prin intermediul Intrakat, anunțând astfel o revenire spectaculoasă în cadrul companiei pe care a pierdut-o în anul 2018.

Astăzi, dl. Koutras este acționar al firmei Intrakat, prezentă și ea pe piața licitațiilor din infrastructura românească, însă fără niciun contract atribuit încă în România.

Surprinzător sau nu, firma Intrakat este condusă de fostul director Aktor Romania, dl. Petros Katsias (foto 2). Cu o veche prezență pe meleagurile românești, experimentat inginer în domeniul infrastructurii, cu legături în lumea politică și bine conectat în cadrul Ministerului Transporturilor, dl. Katsias a dus la bun sfârșit mai multe contracte în România, însă a lăsat și o grea moștenire la plecarea sa din Aktor, autostrada Sebeș Turda Lot 2.

Urmând exemplul șefului sau, dl. Katsias se pare că a procedat la fel ca dl. Koutras și zilele trecute a vizitat birourile Aktor din București, unde și-a salutat vechii angajați și colaboratori, discutând cu reprezentanții greci de la București, preluarea companiei Aktor, în mod direct sau prin intermediul firmei Intrakat. Așadar, rămâne de văzut dacă noul acționar olandez Reggeborgh este la curent cu discuțiile dintre dl. Koutras și dl. Bobolas și va da pe mâna trecutului, reprezentat de tandemul Koutras/Katsias, portofoliul de lucrări în derulare din România, de peste 1 miliard de euro, potrivit Infrapress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel