Țestoasele afectate de poluarea din Israel, salvate cu maioneză VIDEO
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Țestoasele sunt curățate cu bețișoare după care li se administează maioneză
Țestoasele sunt curățate cu bețișoare după care li se administează maioneză
Țărmurile israeliene au fost afectate de una dintre cele mai grave poluări. Apa mări și plajele au fost acoperite cu gudron, ceea ce a afectat fauna și flora atât în mare cât și pe uscat.

Angajații Centrului Național de Salvare a Țestoaselor marine din Israel tratează țestoasele verzi, specie care este pe cale de dispariție, afectate de deversarea de petrol care a acoperit coasta Israelului cu un strat consistent de gudron.

Deversarea, pe care Autoritatea pentru Natură și Parcuri din Israel a numit-o una dintre cele mai grave dezastre ecologice din țară, a acoperit cea mai mare parte a celor 120 de mile (195 de kilometri) a coastei mediteraneene cu gudron lipicios. A provocat daune considerabile faunei sălbatice, inclusiv broaștelor țestoase marine.

Guy Ivgy, asistent medical la Centrul de Salvare a Țestoaselor marine din Michmoret, la nord de Tel Aviv, a declarat că 11 broaște țestoase sunt tratate. Centrul este condus de  Autoritatea pentru Natură și Parcuri din Israel.

„Au venit la noi pline de gudron. Traheea acestor animale era plină de gudron ”, a spus el.

Muncitorii au îndepărtat substanța toxică de pe căile respiratorii ale reptilelor și au găsit o modalitate creativă de a o scoate gudronul sistemul lor digestiv.

Citește și: Poluare pe râul Prahova după avarierea unui bazin decantor

„Continuăm să le hrănim cu substanțe precum maioneza, care practic curăță sistemul și descompun gudronul”, a spus Ivgy. Procesul de recuperare este de așteptat să dureze o săptămână sau două, după care se așteaptă ca țestoasele să fie eliberate înapoi în sălbăticie.

Mii de voluntari și echipaje de curățenie s-au mobilizat pentru a scoate gudronul de pe plajele Israelului, o sarcină care se așteaptă să dureze luni de zile.

Se crede că incidentul a avut loc la începutul lunii februarie, iar Israelul a declarat că nu a primit niciun avertisment înainte ca aproximativ 1.000 de tone de gudron să înceapă să înece țărmul, gudron care a ajuns și spre nord, până în Liban.

Luni, un tribunal israelian a interzis publicarea tuturor detaliilor anchetei, inclusiv numele navei suspectate despre care se crede că a vărsat petrolul, ruta și porturile de escală. O asociație de jurnaliști israelieni a solicitat marți instanței să suspende ordinul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel