Tichete de masă. Ce măsură se dorește
Autor: Oana Pavelescu pe 10 Martie, 11:00 | Cifra zilei

Valoarea acestor tichete a fost indexată

Un un proiect de ordin comun al Ministerului Muncii și al Ministerului de Finanțe are în vedere noi reglementări în privința valorii nominale a tichetelor de masă.

Conform documentului la articolul 1 se spune că: ”Pentru semestrul I al anului 2021, începând cu luna aprilie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a dispozițiilor Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăşi cuantumul de 20,01 lei.”

Citește și: TICHETE cadou. Codul fiscal, MODIFICAT. Ce se întâmplă

Ordinul prevede la articolul doi pentru primele două luni ale semestrului doi ale anului curent, respectiv lunile august și septembrie, valoare nominală a tichetelor rămâne neschimbată.

Tichetele de masă se acordă lunar salariaţilor, fie în format tipărit, fie electronic, doar pentru achiziţia de alimente sau achitarea meselor. Valoarea unui tichet de masă a fost stabilită în toamna lui 2020 la 20,01 lei. 


Cifra zilei Vezi toate articolele