Știrile economice ale dimineții. 10.07.2020
Autor: Simona Haiduc pe 10 iul, 07:20 | Articole recomandate

Să fiți la curent

Câteva informații pentru orele dimineții.

Programul ”Noua Casă”. Dancă: Sunt câteva modificări importante

În noua formulă propusă de Ministerul Finanţelor programul se va numi 'Noua casă' şi sunt câteva modificări importante aduse în cadrul acestui program pentru a stimula dezvoltarea imobiliară şi sectorul construcţiilor şi, în acelaşi timp, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să achiziţioneze în perioada următoare o locuinţă nouă. 

Tichete electronice. Guvernul va aproba programul

E vorba de categoria de persoane vârstnice de peste 75 de ani. Este din Fondul European pentru Sprijinul Persoanelor Dezavantajate.

Credite pentru companii. Exim Bank va administra schema de garantare

Prin noul program propus astăzi în cadrul şedinţei de guvern, această schemă de garantare va fi administrată de către Exim Bank şi în acest sens, prin ordonanţă de urgenţă, a fost modificată legea de organizare şi funcţionare a Băncii de Export-Import a României Exim Bank, tocmai pentru a da posibilitatea acestei instituţii bancare să administreze şi astfel de instrumente de garantare pentru companiile mari.

Pandemia de covid-19. Anthony Fauci: Suntem abia la ÎNCEPUT

.... dacă țările lumii nu vor adopta împreună măsuri coordonate pentru a ține în frâu pandemia, virusul se va răspândi în mod activ câteva luni de acum înainte. 

Aceste firme vor putea accesa 125.000 de EURO din fonduri europene

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor va sprijini aprobarea, în cel mai scurt timp, de către ministerele responsabile a schemei de granturi destinată companiilor afectate de COVID-19. Bugetul alocat este de 350 milioane de euro, iar eligibilitatea pentru firmele de transport are o valoare de până la 125.000 euro.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele